Bine aţi venit pe blog-ul foto. Aţi putea să vizitaţi şi lovingvama.
Pentru rezoluţie mai mare şi calitate mai bună, click pe poză.« ......... »

Peisaj industrial

Industrial view
Năvodari, 15 august 2009

Rafinăria Petromidia Năvodari, într-o noapte frumoasă de vară. Păcat că am făcut poza ca un prost, la ISO 1600… dar e oarecum acceptabilă d.p.d.v. tehnic 🙂

Published on June 12, 2010 – 5:02 pm by Vlady | 3,520 views
Tag-uri: , , , , , , ,

« ......... »

 1. 8 Responses to “Peisaj industrial”

 2. By Andreea on Jun 12, 2010 | Reply

  A iesit bine.

 3. By Vlady on Jun 12, 2010 | Reply

  Mulţumesc, Andreea 😀

 4. By Victor on Jun 12, 2010 | Reply

  ai avut ocazia unei scene bune. Ai aparat si nu e prima abatere buna in mana ta. Dar ce facem cu noise-ul, pentru ca nici macar prim planul nu e tocmai in regula. Si ai si putina supraexpunere.Ai fi putut incerca mai multe setari… Eventual daca mergeai pe supraexpunere sa obtii macar efectul ala al razei de lumina care vine spre tine si se citeste “in cruce”. Poza asta e ca motorul meu…arata bine pentru neavizati(total neavizati) si nu exceleaza in nimic :)) sper sa nu te ofenseze comparatia, after all e un BMW pentru ochii lumii. Toate bune! Next time stai mai mult si joaca-te pe malurile cu asemenea peisaje. PS Aici e decenta semnatura.

 5. By Victor on Jun 12, 2010 | Reply

  Cred ca stiu de fapt care e problema…La tine simt un fel de dorinta de a arata ca ai facut fotografii. Imi dai senzatia ca nu esti mai preocupat de a face exercitii de fotografiere(cu greseli voite si/sau descoperite ulterior) decat de simpla idee de a posta. Poate ca pentru un jurnalist tendinta de a face zarva e buna, insa un fotograf urla in tacere! Astept urlete, Vlade! Iti sugerez sa incepi o serie de exercitii de fotografie pe care sa le expui si sa le dezbati chiar pe blog pentru folosul tau si al celorlalti(daca tot e un fotoblog…), pornind de la teme preluate si continuand cu toate comentariile ce se vor isca. Toate bune!

 6. By Vlady on Jun 12, 2010 | Reply

  Noise-ul e din cauza performanţelor oarecum slăbuţe ale lui D40. Supraexpunerea nu-i un defect, pur şi simplu aşa trebuie să fie dacă vrei să se vadă mai mult decât nişte puncte albe pe un fundal negru.
  Ştiu despre ce efect spui, ca să obţii “crucea” aia trebuie închisă foarte tare diafragma.
  Atunci eram destul de “pe fugă” şi n-am avut prea mult timp. Aşa că am pus trepiedul, am făcut două poze şi-am plecat 🙂

  Ideea acestui fotoblog este de a publica poze pe care să le consider eu frumoase, mai presus de orice greşeli care există şi pot fi analizate.
  Iar pe asta am văzut-o astăzi, în timp ce mă uitam prin poze. Şi mi-au plăcut foarte mult culorile şi reflexia rafinăriei în apa lacului şi m-am gândit că poate va mai plăcea şi altora.

  Mersi de sugestie, Victore. Fac şi exerciţii, spre exemplu poţi să vezi poza cu biciclistul 🙂

 7. By Andrei on Jun 14, 2010 | Reply

  Povestea e mai faină, că de asta nu prea se zice nimic. 🙂
  Eram în exil la Vadu de trei zile, şi rămăsesem fără muniţie. Un aer mai blând, îmi amintesc, zăduful ne lăsase lesa mai moale. Am tras paiul cel mai scurt de a-i fi copilot lui Vlad, tanchistul nostru. La lăsarea întunericului am demarat misiunea noastră de recunoaştre şi re-aprovizionare. La vreun Km de bază, conflictul îşi sublinia apăsat prezenţa: urmările unui asalt. Victime întinse pe asfalt, durere, spaimă, lacrimi. Nişte norocoşi, scăpară cu viaţă…de data asta.
  Şoseaua se derula monoton, gândurile noastre zburau undeva în întuneric, ca pe o muzică ambientală a nopţii, departe de problemele prezentului. O rafinărie în dreapta, luminile încă aprinse, semn al prezenţei umane, probabil. Spre norocul nostru, odată infiltraţi în Năvodari, am dat peste un hangar de aprovizionare al unor refugiaţi. Trocul a durat relativ puţin şi fără complicaţii, în scurt timp eram deja în mişcare. Lui Vlad i-a venit ideea de a mai arunca un ochi peste rafinăria întâlnită în drum. În scopul misiunii? Pentru posteritate? Oricum, o urmă a trecerii noastre pe acolo. Am lăsat maşinăria să înregistreze, am colectat datele şi am plecat. Camarazii noştri ne aşteptau pe poziţii, înapoi în bază, înapoi în tranşee…

 8. By Tata on Jun 16, 2010 | Reply

  Saraci camarazi ramasi in transee…Storsi, fara vlaga, lingandu-si ranile adanci, sorbind si ultima picatura de munitie… In asteptarea Molotov-ului. Gasit-au , oare, si scanteia imperios necesara trotilului?
  Noroc cu asa un periculos fotoblog ca mai aflam si noi, cate unele…
  Ura, tovarasi… si aveti grija cu luptele seculare; munitia sa nu lipseasca…

 9. By Marius S. on Jun 30, 2010 | Reply

  Nu loviti in fotograf!

Post a CommentTAG CLOUD