Bine aţi venit pe blog-ul foto. Aţi putea să vizitaţi şi lovingvama.
Pentru rezoluţie mai mare şi calitate mai bună, click pe poză.« ......... »

Thank you for smoking

Bucureşti, 24 aprilie 2010

Published on May 13, 2010 – 11:13 am by Vlady | 2,136 views
Tag-uri: , , , ,

« ......... »

 1. 10 Responses to “Thank you for smoking”

 2. By Victor on May 13, 2010 | Reply

  Multe bune si frumoase la fotografiile tale. Insa intre arhitecti este o vorba…semneaza mic, pe spate daca poti, ca semnatura ta e oricum stilul. Unii artisti folosesc semnatura(dimensiuni, culoare si pozitionare)pentru reglarea compozitiei. Am remarcat niste copyright-uri cam mari si cam “centrate” la tine, Vlade. Poate te mai gandesti. Toate bune!

 3. By Vlady on May 13, 2010 | Reply

  Mersi de apreciere, Victore. La poza asta am setat din greşeală fontul mai mare, şi nu mai aveam cum să modific după ce am salvat-o…
  Iar celelalte dintre celelalte semnături, doar una e mai centrată…
  Să-ţi zic eu o vorbă, nu-i de arhitecţi, dar e bună: România, ţara hoţilor 🙂

 4. By Iggy Popescu on May 14, 2010 | Reply

  Tu crezi că s-ar sinchisi chiar şi un român să ciordească poze de amator, fără compoziţie, perspectivă sau concept?

  Or fi lichele, dar proşti mai greu.

 5. By Vlady on May 14, 2010 | Reply

  Domnule Popescu, mulţumesc pentru comentariu. Mă străduiesc şi eu, luaţi-mă ca atare. Dacă vi se pare că pozele mele nu au nicio “compoziţie, perspectivă sau concept”, puteţi urmări alte bloguri foto care să fie pe măsura aşteptărilor dumneavoastră.

  Aţi putea fi surprins să auziţi că mi s-au furat poze, aşa proaste cum or fi… În plus, nu ştiu în ce sens vi se pare că nu se găsesc proşti în România.

 6. By Iggy Popescu on May 15, 2010 | Reply

  Lol. “Domnule Vlady”, te rog nu mai mulţumi, nici măcar aşa, uşor ironic, pentru un comentariu care, deşi îmi imaginez că neplăcut, cât se poate de sincer.

  Te iau ca atare şi dacă îl reciteşti atent, vei observa că nu te-am atacat nici pe tine, autorul şi nici rodul muncii tale, adică fotografia. Comentariul meu a fost pur şi simplu o remarcă amuzată de tendinţa aceasta stângace de protejare a unei munci destul de nerafinată, încă.

  Permite-mi să elaborez niţel, poate ca să mă fac mai clar şi să evităm confuziile. Spun “tendinţa aceasta stângace de protejare” pentru că e destul de simplu cam pentru oricine stăpâneşte la un nivel de bază orice program de editare foto să scoată un watermark. Ori ceea ce ai pus tu pe poză nu este nici măcar watermark, sunt semnături cam mari şi ostentative care distrag de la plăcuta vizionare a fotografiei.

  Fotografii care – şi o spun fără maliţie sau acuză, ci doar ca factoid – mai au foarte, foarte mult până îşi vor atinge potenţialul şi standardul de calitate pe care, îmi imaginez eu, ai putea, cu teorie şi exerciţiu, să le atingi.

  Eu însă nu sunt aici ca tutorial sau profesor. Sunt convins că nu îţi e greu să găseşti prin google comunităţi gen VisualArt, Photopilots, etc. atât româneşti cât şi internaţionale, care se ocupă cu perfecţionarea fotografului amator până frizează arta.

  Te rog sincer însă să nu mai expediezi lumea a la “puteţi urmări alte bloguri foto care să fie pe măsura aşteptărilor dumneavoastră.”, fiindcă acest comentariu, ca şi cel anterior, nu are nici rolul de a te trolla, nici de a te jigni, denigra sau a te face să te simţi mai josnic. Crede-mă că vorbesc cât se poate de în cunoştinţă de cauză şi în lumina acestui fapt, ceea ce am scris în postul anterior are legătură în proporţie covârşitoare cu lipsa de şcolire. Şi mă rog, echipament, dar toate la timpul lor.

  E la fel de ridicol să spună oricine că nu poţi sau n-ai talent în acest stadiu pe cât e de ridicol să spună alţii că eşti un vizionar al fotografiei. Şi asta pentru că tu încă faci poze – tu îndrepţi aparatul şi faci click, nu controlezi mediul, perspectiva, volumul elementelor şi încă nu le îmbini, nu regizezi un cadru.

  Că ţi s-au furat sau nu poze, doar tu ştii şi e destul de irelevant pentru remarca mea – şi tu ai fi amuzat, în locul meu, dacă ai da de alţii care şi-ar mutila opera, fie ea şi amatoricească, de frica bandiţilor. Cu atât mai mult cu cât este o tehnică nu doar inestetică, ci şi ineficientă.

  Şi crede-mă, dacă m-ai crezut până acum, că hoţii pricepuţi nu sunt proşti, sunt doar lichele.

 7. By Vlady on May 15, 2010 | Reply

  Doar în această poză semnătura e cam mare. Şi într-adevăr, chiar e uşor de sters, dar nu asta e problema. Semnătura pe poze e mai mult un gest decât o protecţie, pentru că dacă vreau ca ceva să nu se fure pun multe watermark-uri nesimţite, cum mai fac unii pe la ziare.
  Am înţeles că e cam inestetică, am să încerc să o schimb. Înainte făceam o ramă pe care mă semnam, să nu afectez poza, dar mi s-a zis că nu-i frumos nici aşa 🙂

  Primul dumneavoastră comentariu chiar mi s-a părut jignitor. Adică, a fost un fel de “tu ce naiba te mai chinui să uploadezi poze aici?”.
  Chiar dacă a fost sincer, chiar dacă se poate să fi fost în cunoştinţă de cauză (nu vă cunosc, nu ştiu background-ul dumneavoastră), aşa m-a făcut să mă simt: josnic.
  Şi să ştiţi că mă străduiesc să evoluez, atât în privinţa şcolirii, cât şi a echipamentului, pe cât posibil.

  Dacă priviţi header-ul acestui blog, veţi observa că acolo scrie “Poze, nu glumă!”. Eu sunt conştient de nivelul la care sunt, nu am pretenţii de mare maestru, doar că nu cred că meritam să fiu denigrat chiar în halul ăla.

  Apreciez foarte mult comentariile critice, dar vreau să-mi zică “uite, nu-mi place de asta, de asta şi de asta”. Să pot evolua, să-mi îmbunătăţesc joaca. 🙂
  Chiar discutam cu nişte fotografi şi le spuneam că flickr mi se pare un mediu foarte ciudat, în care toţi se pupă în cur. Foarte rar vezi acolo comentarii critice.

  Bun, acum să mai clarific câte ceva. Blogul ăsta, în mare parte, este vizitat de oameni ca mine. Noi când vedem o poză, nu ne gândim la diagonale, la puncte de forţă… analizăm mult mai simplu: arată fain, sau nu? Asta e întrebarea 🙂

  Aşa selectez şi eu pozele: îmi crează o senzaţie vizuală plăcută când le văd, culorile sunt faine sau o poză mă face să mă simt într-un anume fel? Perfect atunci, pun pe fotoblog, poate mai simte cineva ca mine.

 8. By Cristi on May 15, 2010 | Reply

  “Bun, acum să mai clarific câte ceva. Blogul ăsta, în mare parte, este vizitat de oameni ca mine. Noi când vedem o poză, nu ne gândim la diagonale, la puncte de forţă… analizăm mult mai simplu: arată fain, sau nu? Asta e întrebarea”

  Total de acord. Eu ma regasesc in target si pentru mine, pozele tale arata fain. Keep them coming! 😉

 9. By Vlady on May 15, 2010 | Reply

  Mulţumesc pentru susţinere, Cristi. 🙂

 10. By Andrei on Jun 1, 2010 | Reply

  VORBEŞTE ÎNTR-O PUNGĂ
  – scurt comentariu –

  Popescu. Scrie un manual, scrie o teză, eseu, ceva, cu viziunea şi cunoştinţele tale de măiastru critic de artă, şi dă-ne un link. Promitem că ne uităm noi. Nu la oglaf. Că e uşor să te lăfăi în aroganţă anonimă cu observaţii jignitoare şi apoi, ca un cotei total, să ne luminezi cu adevărata ta intenţie nobilă şi să încerci să mai absolvi o coajă de vină. Ai dat-o răutăcios, las-o aşa. E jenant. Că n-ai vrut tu să ajuţi cu nimic, ai vrut doar să taxezi ieftin. Fotoblogul ăsta e un album de amintiri frumoase şi nu un portofoliu profesionist. Aici chiar vezi cum omul din spatele declanşatorului creşte. Ăsta e tot farmecul.
  Şi crede-mă, dacă m-ai crezut până acum, că cei pricepuţi să dea sfaturi nu sunt trolleri inutili, ci sunt bine intenţionaţi şi folositori omului din prima. 😉

 11. By mama on Oct 6, 2010 | Reply

  Subscriu la comentariul lui Andrei…. Eu,mama ta, fan no. 1….

Post a CommentTAG CLOUD